HU EN

Főoldal Rólunk Portfólió Termékeink Kontakt Gyakran ismételt kérdések Domain-reg

Zimbra beállítása iOS-en

Az alábbi leírás az iOS található alapértelmezett Mail programba történő beállítást írja le.

1. Amennyiben még nem állítottunk be semmilyen e-mail fiókot, akkor a Mail program megnyitása után ugorjunk a 3.-as pontra.

2. Ha már korábban beállítottunk más e-mail fiókot a levelezőkliensbe, akkor újat a Settings (beállítások) -> Mail, Contacts, Calendars -> Add Account útvonalon vehetünk fel.

3. Az opciók közül váalsszuk ki az Other-t.

ios_0

4. Az alapértelmezett értékeket értelemszerűen töltsük ki, majd kattintsunk a Next gombra.

ios_1

5. A részletes következő panelen, az Incoming Mail Server illetve az Outgoing Mail Server mezőkbe adjuk meg a zimbra.different.hu -t. A felhasználónév megadásánál figyeljünk oda, hogy a teljes e-mail cím kerüljön be a mezőbe.

ios_2

6. Ismét a Next gombra kattintva, indítsuk el a fiók megerősítését. Miután lefutott az ellenőrzés, használatba vehetjük az új e-mail fiókot.

Zimbra beállítása Androidra

A következő képernyőképek lépésről-lépésre végigvezetik egy új postafiók felvitelének folyamatán Android használata esetén:

1. Navigáljunk a Fiók hozzáadása felületre a levelező kliens beállítások menüpontjában.

android_1

2. Adjuk meg a panelen az e-mail címet illetve a hozzá tartozó jelszót, majd válasszuk ki a Manuális beállítás opciót.

android_2

3. A fiók tipusánál válasszuk a POP3 opciót.

android_3

4. A Fiók beállítása panelen, a képen látható beálíltásokat eszközöljük. Figyeljünk oda, hogy a felhasználónévnél a teljes e-mail címet adjuk meg!

android_4

5. A kimenő beállításoknál az előző ponthoz hasonlóan a kép alapján végezzük el a beállításokat, figyelve, hogy felhasználónévnek a teljes e-mail címet adjuk meg.

6. A tovább gombra kattintva használatba vehetjük a sikeresen felvett új e-mail fiókot.

Zimbra beállítása Windows Phone-ra

1. Nyissuk meg a telefon rendszerbeállítások felületét, azon belül az e-mail + fiókok opciót. Majd kövessük a képeken látható lépéseket.

wp_1

wp_2

wp_3

Adjuk meg az e-mail címet és a jelszót, majd próbálkozzunk bejelentkezéssel.

wp_4

Elégtelen beállítás esetén a bejelentkezés nem sikerül, ekkor egy új opció jelenik meg a Bejelentkezés gomb mellett.

wp_5

A Speciális beállításoknál az alábbi beállításokat kell elvégezni:

wp_6

wp_7

wp_8

wp_9

Az "Új tartalom frissítése" és "E-mailek letöltése" opciók tetszés szerint választhatók.

Zimbra beállítása Apple Mail-ben

A következő képernyőképek lépésről-lépésre végigvezetik egy új postafiók felvitelének folyamatán Apple Mail e-mail kliens használata esetén:

1. Klikkeljünk a File>Add account… gombra

am_01

2. A megjelenő ablakban adjuk meg a nevünket, a beállítani kívánt e-mail címünket és a hozzá kapott jelszót és klikkeljünk a Continue gombra.

am_02

3. Válasszuk ki az Account Type -nál a POP lehetőséget. Adjuk meg az Incoming Mail Server -nél a zimbra.different.hu címet. A User Name -nél szükség van a @different.hu végződésre is, amit még be kell írni a mezőbe. A jelszót autómatikusan kitölti. Ha készen vagyunk klikkeljünk a Continue gombra.

am_03

4. Az Outgoing Mail Server-nél adjuk meg a zimbra.different.hu címet. Ha nincs bepipálva a Use Authentication rész, akkor válasszuk ki és adjuk meg a User Name és Password értékeket a korábbiak szerint. Ha készen vagyunk klikkeljünk a Continue gombra.

am_04

5. Ellenőrizzük le az adatokat. Pipáljuk be a Take account online-t, ha nem lenne és klikkeljünk a Create gombra, ami létrehozza számunkra a fiókot.

am_05

6. Klikkeljünk a Mail>Preferences… gombra.

am_06

7. Az Accounts fület nyissuk meg és válasszuk ki a bal oldali listból az újonnan felvett fiókot.

am_07

8. A középső felületen az Outgoing Mail Server részen a legördülő listában válasszuk ki az Edit SMTP Server List… elemet.

am_08

9. A megjelenő ablakban a felső listájában válasszuk ki a zimbra.different.hu-s címet. Az alsó rész Advanced fülén ellenőrizzük, hogy a Use default ports legyen kiválasztva és a Use Secure Sockets Layer (SSL) be legyen pipálva.

am_09

10. Ha módosítottunk valamit az előző ablakon akkor zárjuk be az Ok gombbal, ha nem akkor a Cancel gombbal. Most a középső felületen menjünk át az Advanced fülre és ellenőrizzük, hogy az alsó részen a Port értéke 995 valamint a Use SSL ki van pipálva.

am_10

Zimbra beállítása Outlook-ban

A következő képernyőképek lépésről-lépésre végigvezetik egy új postafiók felvitelének folyamatán Outlook e-mail kliens használata esetén:

1. Klikkeljünk az Eszközök>Fiókbeállítások... gombra.

outlook_1

2. A megjlenő ablak E-mail fülén nyomjunk az Új... gombra.

outlook_2

3. Az Új e-mail fiók felvétele varázsló alján pipáljuk ki a Kiszolgálóbeállítások vagy további kiszolgálótípusok kézi megadása checkbox-ot és klikkeljünk a Tovább gombra.

outlook_3

4.Hagyjuk az Internetes e-mailt kiválasztva és nyomjunk Tovább-ot.

outlook_4

5. A beviteli mezőket töltsük ki, s ügyeljünk hogy a Bejövő és Kimenő levelek kiszolgálója is zimbra.different.hu , valamint a Felhasználónév a teljes e-mail cím!

outlook_5

6. Klikkeljünk a További beállítások gombra:
6.1 a Kimenő levelek kiszolgálója fülön  álltísuk be az SMTP hitelesítés használatát.

outlook_6

6.2 a Speciális fül alatt válasszuk ki a titkosított kapcsolatot mind a bejövő, mind a kimenő levelek mellett.
Ügyeljünk arra, hogy a bejövő port száma: 995 , a kimenőé pedig: 465 legyen! (előfordul hogy az Outlook ezt nem állítja be)

outlook_7

7. AZ 5. pont alatt lévő Fiók beállításainak tesztelése... gombbal még tesztelhetjük a beállításokat. Ha minden rendben van, a Tovább gombbal befejezhetjük a folyamatot, s létrejön a fiók.

outlook_8

Zimbra beállítása Thunderbird-ben

A következő képernyőképek lépésről-lépésre végigvezetik egy új postafiók felvitelének folyamatán Thunderbird e-mail használata esetén:

1. Klikkeljünk az Eszközök>Postafiókok beállításai... gombra.

tb_01

2. A Postafiók-műveletek közül válasszuk a Postafiók hozzáadása funkciót.

tb_02

3. Írjuk be a saját nevünket, illetve e-mail címünket, valamint jelszavunkat amiket az azonosításhoz kaptunk.

tb_03

4. Klikkeljünk a folytatás gombra - ennek hatására a program elkezdi keresni a kiszolgálókat, amit ne várjuk végig, hanem klikkeljünk a "Kézi beállítás" gombra.

tb_04

5. A megjelnő beviteli mezőkbe írjunk: zimbra.different.hu -t, a felhasználónévhez pedig e-mail címünket - majd klikk az "Újratesztelés" gombra.

tb_05

6. Pár másodperc múlva a Port és SSL értékek automatikusan beállításra kerülnek - klikk a Befejezés gombra.

tb_06

7. Erősítsük meg a biztonsági kivételt a Tanúsítvány letöltésével, majd alul a Biztonsági kivétel megerősítésével.

tb_07

8. Ha minden rendben lezajlott, a postafiók létrejön és a Thunderbird visszalép a kezdőképernyőre. Ellenkező esetben (pl. rossz felhasználónév vagy jelszó) az alábbi ablakra lépünk vissza, ahol javíthatjuk a hibás adatokat.

tb_08

Kommunikáció titkosított csatornán

Titkosított csatorna

Az új levelező rendszer titkosított csatornán keresztül kommunikál, ún. SSL certificate segítségével. A tanúsítvány használatához nem szükséges kivétel hozzáadása a böngészőkben illetve a levelezőkliensekben.

A titkosított csatorna használata kötelező.

Segítségével a levelezőkliens a kapcsolat titkosításához egy magas szinten kódolt csatornán át kommunikál a szerverrel. A titkosításhoz 256 bites AES titkosítást használ.

Gyakran ismételt kérdések

A Zimbra elérése https://zimbra.different.hu

Kommunikáció titkosított csatornán
Levelezőrendszerünk titkosított csatornát használ a kommunikációra,
az ezzel kapcsolatos információkat itt találja