Zimbra beállítása
Apple Mailben

A következő képernyőképek lépésről-lépésre végigvezetik egy új postafiók felvitelének folyamatán Apple Mail e-mail kliens használata esetén:
1
Klikkeljünk a File > Add account… gombra

2
A megjelenő ablakban adjuk meg a nevünket, a beállítani kívánt e-mail címünket és a hozzá kapott jelszót és klikkeljünk a Continue gombra.

3
Válasszuk ki az Account Type -nál a POP lehetőséget. Adjuk meg az Incoming Mail Server-nél a zimbra.different.hu címet. A User Name-nél szükség van a @different.hu végződésre is, amit még be kell írni a mezőbe. A jelszót autómatikusan kitölti. Ha készen vagyunk klikkeljünk a Continue gombra.

4
Az Outgoing Mail Server -nél adjuk meg a zimbra.different.hu címet. Ha nincs bepipálva a Use Authentication rész, akkor válasszuk ki és adjuk meg a User Name és Password értékeket a korábbiak szerint. Ha készen vagyunk klikkeljünk a Continue gombra.

5
Ellenőrizzük le az adatokat. Pipáljuk be a Take account online -t, ha nem lenne és klikkeljünk a Create gombra, ami létrehozza számunkra a fiókot.

6
Klikkeljünk a Mail > Preferences… gombra.

7
Az Accounts fület nyissuk meg és válasszuk ki a bal oldali listból az újonnan felvett fiókot.

8
A középső felületen az Outgoing Mail Server részen a legördülő listában válasszuk ki az Edit SMTP Server List… elemet.

9
A megjelenő ablakban a felső listájában válasszuk ki a zimbra.different.hu-s címet. Az alsó rész Advanced fülén ellenőrizzük, hogy a Use default ports legyen kiválasztva és a Use Secure Sockets Layer (SSL) be legyen pipálva.

10
Ha módosítottunk valamit az előző ablakon akkor zárjuk be az Ok gombbal, ha nem akkor a Cancel gombbal. Most a középső felületen menjünk át az Advanced fülre és ellenőrizzük, hogy az alsó részen a Port értéke 995 valamint a Use SSL ki van pipálva.